O škole Novinky Rada školy MŠ SLNIEČKO JEDÁLEŇ Verejné obstarávanie Zmluvy, faktúry, objednávky Ochrana osobných údajov Oznamy Kontakt

Vzdelávacie programy

  • Divadlo v anglickom jazyku pre štvrtákov

    Dňa 23.11.2023 sa žiaci 4. ročníka zúčastnili veselého a pútavého divadelného predstavenia v anglickom jazyku, ktoré sa konalo v Historickej radnici v Košiciach. Predstavenie s názvom "Dick Whittington and His Cat" organizovalo Divadelné centrum. Žiaci si preverili svoje vedomosti a zručnosti v anglickom jazyku. Pre lepšie porozumenie rozprávač sprevádzal žiakov celým príbehom v slovenskom jazyku. 

  • ŠARKANIÁDA
  • Deň organizovaného voľna

    Deň organizovaného voľna si žiaci 4. B zaslúžili za 1. miesto v zbere papiera. Užili si ho prehliadkou Miklušovej väznice a návštevou kina Úsmev. Filmové predstavenie s názvom „Cesta cez hranice“ vtiahla deti do svojho napínavého deja. Pred prehliadkou navštívili Dóm sv. Alžbety, pozreli si na Hlavnej ul. Žobrákov dom, či sochu sv. Alžbety. Napriek upršanému a zamračenému počasiu sa všetci tešili zo spoločne stráveného dopoludnia.

  • Výsledky jesenného zberu papiera 2023/24

    Celkový počet kg:  5929,5kg (z toho MŠ- 252,5kg)

    Vyhodnotenie tried:

    1. miesto: 4.B (801,5 kg)

    2. miesto: 9.B (790,5 kg)

    3. miesto: 8.A (725 kg)

    ďalšie poradie tried:

    4. miesto: 2.A (592 kg)

    5. miesto: 7.A (532,5 kg)

    6. miesto: 1.A (321 kg)

    7. miesto: 9.A (269 kg)

    8. miesto: 6.A + 6.B (249 kg)

    9. miesto: 3.A (234,5 kg)

    10. miesto: 5.B (197 kg)

    11. miesto: 3.B (173,5 kg)

    12. miesto: 2.B (147 kg)

    13. miesto: 8.B (131,5 kg)

    14. miesto: 1.B (123,5 kg)

    15. miesto: 5.A (71,5 kg)

    16. miesto: 7.B (37 kg)

    17. miesto: 4.A (32 kg)

    Najúspešnejší žiaci:

    1. m.: Karin K., 2.A ( 478,5 kg)

    2. m.: Natália O., 4.B (339,5 kg)

    3. m.: Filip T., 9.B (289 kg)

  • Fyzikálne všeličo

    Začnem slovami: „Som nesmierne hrdá na to, aké máme na škole šikovné deti.“

    Aj tento rok sa žiaci ôsmych ročníkov zúčastnili projektu Fyzikálne všeličo, ktorý bol zameraný na zobrazovanie predmetov rovinným zrkadlom. Žiaci ukázali, ako vedia do matematiky implementovať rôzne zručnosti ako sú presnosť v rysovaní, meranie a prenášanie uhlov, využívanie výtvarných techník a estetického cítenia.

    V rámci zadania mali zobraziť  najmenej 20 bodov, čo bolo v niektorých prípadoch znásobené až na 206 bodov (Sárka Biacovská z 8.B), 204 bodov (Natálka Maďarová z 8.B), 168 bodov (Samko Beňuš z 8.A) a 114 bodov (Samko Sabovčík z 8.A). Samozrejme, nedali sa zahanbiť ani ostatní a vytvorili skutočne úžasné diela. Veď posúďte sami, ako presne a precízne museli postupovať.

  • Návšteva Baníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach

    Dňa 17.10.2023 navštívili naši deviataci Banícku fakultu Technickej univerzity v Košiciach a prezreli si nádhernú zbierku viac ako 1500 minerálov a hornín z celého sveta. V Múzeu obetí komunizmu sa žiaci oboznámili s pojmom komunizmus a vypočuli si svedectvá tých, ktorí sa stali triednymi nepriateľmi vo svojej krajine v období rokov 1948-1968 a 1969-1989. Na mape obetí komunizmu vyhľadali mená obetí komunizmu zo svojej obce. V závere prehliadky pozreli výtlačky samizdatovej a exilovej literatúry. Niektorí odvážlivci sa pokúsili napísať tajné správy na písacích strojoch.

  • Plavecký výcvik

    V čase od 2.10. - 13.10. 2023 žiaci 3. ročníka absolvovali 10 hodinový plavecký výcvik v krytom bazéne na kúpalisku Červená hviezda v Košiciach. Podľa svojich plaveckých zručností boli rozdelení do skupín. Žiaci v prvej skupine absolvovali zdokonaľovací kurz plávania. Žiaci v ďalších skupinách sa „preplávali“ začiatočníckym kurzom. Posledný deň žiaci úspešne zvládli „skúšku“ z plávania, kedy boli za svoje plavecké výkony ohodnotení tzv. Mokrým vysvedčením.

  • Hravenčenie

    Tradičná školská akcia s názvom Hravenčenie sa v tomto školskom roku konala 8.10.2023. Celá udalosť, ktorá bola zameraná na tému “Safari“ sa realizovala na školskom dvore a detskom ihrisku, kde boli pripravené rôzne stanoviská a aktivity. Za kreativitu a ochotu zapadnúť do “Safari“ boli sladkosťou odmenení tí, ktorí prišli na akciu v maskách. Séria interaktívnych aktivít mala za cieľ zabaviť a posilniť spoločenské väzby. Rodičia s deťmi vytvárali štvorčlenné tímy a spoločne plnili deväť úloh. Za ich splnenie získali nálepky, ktoré si
    lepili do pripravených hracích plánov. Po splnení úloh si v cieli mladší členovia tímov vyzdvihli sladkú odmenu. V priebehu akcie sa všetci prítomní mohli posilniť chutným guľášom, teplým čajom a kofolou. Počas celého popoludnia sme vnímali výbornú atmosféru a pozitívnu spätnú väzbu od rodín aj od žiakov. Každá aktivita mala svoj vlastný cieľ a prispela k zisťovaniu svojich vlastných limitov.
    Touto cestou by sme sa chceli poďakovať všetkým zúčastneným, rodičom aj žiakom za ich aktívnu účasť a príspevok k tomuto skvelému podujatiu. Osobitná vďaka patrí aj všetkým sponzorom a pomocníkom.
    Tešíme sa na ďalšie podujatia, ktoré nám pomáhajú vzájomne budovať silné a kreatívne prostredie našej školy.

  • Svetový deň úsmevu

    Dnešný deň bol pre nás výnimočný. Dnes, 6.10. 2023 sme si na našej škole pripomenuli Svetový deň úsmevu, ktorý sa prvý krát oslavoval v roku 1999. Vedeli ste, že ak sa schuti rozosmejete, posilňujete svaly brucha i chrbta, čím pocítite prílev pozitívnej energie? To je dôvod, prečo nás po smiechu bolí brucho. A dnes sme si ten deň vychutnali plnými dúškami o čom sa môžete presvedčiť. Deti si to užili v plnej paráde.
    Nezabudnite sa smiať a to nie len dnes, ale ako často sa dá a uvidíte, že život je krásny.

  • Dejepisná exkurzia v Nižnej Myšli

    6.10.2023 sa žiaci 6. A a 6.B zúčastnili dejepisnej exkurzie v Nižnej Myšli. Cesta za poznaním doby bronzovej začala prehliadkou v miestnom múzeu. Následne sa presunula do archeoskanzenu Nižná Myšľa, kde žiakom bola priblížená práca archeológa, ale aj samotný život ľudí tejto doby.

  • KINDERIÁDA

    KINDERIÁDA je vynikajúcim spôsobom, ako podporiť u detí fyzický rozvoj a zároveň rozvíjať športové zručnosti u mladých ľudí. My sme si to vyskúšali 29.9.2023 v našej škole pre žiakov 3. a 4. ročníka. Deti súťažili v behu na 50 m, v behu na 300 m, v hode basketbalovou loptou a v skoku z miesta do diaľky. Súťažiaci dostali za každú disciplínu taký počet bodov, ktorý bol špecifický pre danú disciplínu a kategóriu. Víťazi v kategórii dievčat a chlapcov boli odmenení medailami a sladkosťami. Všetkým účastníkom blahoželáme a teší nás, že podporujeme záujem detí o šport a zábavu.

  • Noc výskumníkov

    Je jedinečný festival vedy, ktorý má za cieľ interaktívnym spôsobom šíriť vedecké poznatky a objavy. Sme hrdí, že aj žiaci našej školy mohli byť súčasťou podujatia, ktoré sa každoročne koná v jeden deň v rámci viacerých krajín Európy (viac ako 25 zapojených krajín a 300 miest). Je to už 17. ročník podujatia, ktorý sa tradične uskutočnil v posledný septembrový piatok - 29. 9. 2023. Celodenný program ponúkol inšpiratívne vedecké prezentácie, diskusie, interakcie s vedcami a inovátormi v stánkoch, ako aj atraktívny program na pódiu.
    Cieľom podujatia bolo priblížiť výskum a inovácie širokej verejnosti a ukázať tak, ako ovplyvňujú náš každodenný život. Sme presvedčení, že popularizácia vedy má na rozvoj spoločnosti neuveriteľný vplyv a môže posunúť hranice ľudského poznania. Osobitým cieľom je podpora mladých ľudí pri rozhodovaní sa pre vedeckú kariéru.
    Podujatie bolo zamerané na dve hlavné oblasti:
     VODA – šetrenie, ochrana, čistenie, predchádzanie míňaniu zdrojov, a pod. 
     UMELÁ INTELIGENCIA - úloha pri napredovaní ľudstva a riešení problémov, ktorým musí svet čoraz viac čeliť (so zreteľom aj na možné riziká).
    Naši žiaci si toto podujatie poriadne užili, za čo sme na nich právom hrdí.

  • Deň zdravej výživy

    Dňa 25. 09. 2023 sa na našej škole uskutočnila akcia, ktorá má už od roku 2015 na našej škole pevnú tradíciu - Deň zdravej výživy. V tento deň sme si všetci poriadne zamaškrtili a poniektorí sa aj poriadne zapotili. Doobeda si všetky deti pochutnali na sladkých jabĺčkach a cereálnych sušienkach. Poobede si maškrtenie počkalo na rodičov. Chutné a prekrásne vyzdobené jednohubky, výborné zdravé ovocné maškrty a pútavú výzdobu nám
    pripravili žiaci 8. B a 9. A triedy, za čo im patrí jedno obrovské ĎAKUJEME.
    Touto cestou by sme sa chceli poďakovať naozaj všetkým, ktorí sa zaslúžili o tento ukážkový deň. Rodičom, našim ochotným kuchárkam pod vedením vedúcej školskej jedálne pani Alenky Tóthovej, ktoré ani tento rok nesklamali a pripravili nám výborné nátierky a zeleninové šalátiky. Poďakovanie patrí aj sponzorovi ovocia a zeleniny pánovi Jozefovi Moňokovi – firma JOKRIM a sponzorovi ovocných štiav firme HOOK s.r.o (školské ovocie). V neposlednom rade naše poďakovanie patrí aj pani učiteľkám, ktoré nad všetkým držali ochranné krídla a žiakom 8.B a 9. A triedy, ktorí sa počas workshopu o našich milých hostí zodpovedne starali. Atmosféra bola vynikajúca. Myslíme, že všetci sme boli spokojní. 

    Všetkým Vám patrí jedno veľké ĎAKUJEM a verím, že táto perfektná spolupráca bude pretrvávať aj po ďalšie roky.

  • Otvorenie školského roka

    Otvorenie nového školského roka 2023/2024 je príležitosťou pre začiatok nových výziev pre žiakov, učiteľov a školu ako celok. Je to čas, keď sa všetci začínajú s energiou a nadšením púšťať do získavania nových vedomostí a zručností. Po dvojmesačnej prázdninovej prestávke sa v našej škole obnovia aktivity a učebný proces pre žiakov. Počas slávnostného otvorenia šk. roka sa žiakom prihovoril p. riaditeľ a aj p. starosta. Všetkým prítomným zaželali úspešný začiatok a veľa síl do nového školského roka. Takže HURÁ do práce.

  • Záver šk. roka

    V posledný deň šk. roka sme zhodnotili naše úspechy aj neúspechy, odmenili najšikovnejších žiakov a po príhovore starostu obce a  riaditeľa školy dostali žiaci koncoročné vysvedčenia.

    Okrem najlepších zberačov papiera sme sa dozvedeli aj mená TOP 10 žiakov, ktorí reprezentovali našu školu na rôznych súťažiach a na ich úspechy sme právom hrdí

    Všetkým žiakom prajeme pekné prázdniny a dovidenia v septembri.

  • Didaktické hry

    Didaktické hry každoročne organizujeme pre žiakov 1. stupňa na konci školského roka. Dňa 23.6.2023 sme sa všetci peši vybrali na „Pincatorky“, kde sme sa zdokonaľovali v oblasti zdravotnej prípravy, dopravnej výchovy, ochrany prírody a vhodnom správaní sa v nej. V tejto lokalite sme pre žiakov pripravili rôzne stanovištia, kde si všetci vyskúšali svoju silu, obratnosť, presnosť a spoluprácu v kolektíve. Didaktické hry sú dôležitou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu, lebo počas nich preveríme získané vedomosti žiakov v praxi.Didaktické hry každoročne organizujeme pre žiakov 1. stupňa na konci školského roka. Dňa 23.6.2023 sme sa všetci peši vybrali na „Pincatorky“, kde sme sa zdokonaľovali v oblasti zdravotnej prípravy, dopravnej výchovy, ochrany prírody a vhodnom správaní sa v nej. V tejto lokalite sme pre žiakov pripravili rôzne stanovištia, kde si všetci vyskúšali svoju silu, obratnosť, presnosť a spoluprácu v kolektíve. Didaktické hry sú dôležitou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu, lebo počas nich preveríme získané vedomosti žiakov v praxi.

  • Školský výlet tretiakov v Starej Ľubovni

    Žiaci 3. A a 3. B sa dňa 19.6.2023 zúčastnili školského výletu v Starej Ľubovni. Absolvovali bohatý program so začiatkom v najväčšom bludisku v strednej Európe. Bludisko – „Viktóriine záhrady“ našich žiakov zamestnalo a zároveň potrápilo. Počas blúdenia využívali svoju predstavivosť a priestorovú orientáciu. Ďalšou zastávkou bol Ľubovniansky hrad a skanzen. Správca hradu pútavo rozprával o jeho histórii a zároveň preveroval vedomosti návštevníkov. Bonusom a aj prekvapením výletu bolo vystúpenie Sokoliarov. Tí do svojho predstavenia pozvali aj našich žiakov, aby im s dravcami asistovali. Celý výlet si žiaci spestrili nakupovaním suvenírov a drobností v miestnych obchodíkoch.

  • Čokoládová tretra

    V tomto školskom roku sme sa prvý-krát zapojili do atletickej súťaže Čokoládová tretra 2023, ktorú organizuje Slovenský atletický zväz. Štvrťfinále súťaže sa uskutočnilo v Košiciach 12.6.2023 na štadióne TUKE. Našu školu reprezentovali v behu a v hode raketkou šiesti žiaci: Ella Sofia Rohaľová a Adam Babjak z 3. A, Natália Stašková a Jakub Blaho z 3. B, Ema Szilágyi z 5. A a Nella Barényiová z 5. B. Obidve piatačky sa prebojovali do finále a zúčastnili sa ho 16.6.2023. Všetkým súťažiacim blahoželáme a prajeme veľa športových úspechov.

  • Rúfusove Bohdanovce

    Po trojročnej prestávke sa v Základnej škole v Bohdanovciach opäť uskutočnila literárna súťaž Rúfusove Bohdanovce. Žiaci mali možnosť predviesť svoje literárne vlohy vo vlastných textoch, ktoré si pripravili a predniesli. Po tvorivom dopoludní porota vyhlásila  víťazov v kategórii Poézia aj Próza. Z našej školy sa tejto súťaže zúčastnili 2 žiačky. Leonie Kecer vo svojej kategórii Próza (6. a 7. roč.) vyhrala 1. miesto. 
    Srdečne blahoželáme a prajeme veľa tvorivých nápadov pre ďalšie písanie.

  • MDD

    Dňa 5.6.2023 sme na našej škole oslávili Deň detí, čo bol pre nás všetkých nezabudnuteľný a radostný zážitok. Tento špeciálny deň bol venovaný našim žiakom, ktorí sú stredobodom našej starostlivosti a vzdelávania. Hlavné podujatia sa uskutočnili na futbalovom ihrisku, kde boli pre deti 1. stupňa pripravené viaceré stanovištia, na ktorých si vyskúšali hry s kruhmi, s gumami na skákanie, psychomotorickým padákom, loptami a lietajúcimi taniermi.  Radosť  a smiech sme pozorovali aj pri šantení v skákacom hrade a nafukovacej kĺzačke. Tieto aktivity povzbudzovali u detí nielen ich fyzickú aktivitu, ale aj súťaživosť a tímovú spoluprácu. Deti boli plné nadšenia a energie, a ich úsilie bolo vidieť v každom ich výkone. Žiaci 2. stupňa si v areáli školy zmerali sily vo futbalovom zápase zmiešaných družstiev tried. V kategórii starších žiakov sa umiestnili na 1.mieste 8.A, 2.mieste 7.B, 3.mieste 8.B. Poradie mladších  žiakov bolo na 1.mieste 6.A, 2.mieste 5.A a 3.mieste 6.B. Zároveň si mohli vyskúšať na viacerých stanovištiach svoju šikovnosť v rôznych športových a vedomostných aktivitách, po ktorých sa presunuli na futbalové ihrisko. Atraktívnu a zároveň náučnú prehliadku hasičského vozidla nám poskytli členovia dobrovoľného hasičského zboru z Rozhanoviec. Pre mnohých z nás bude isto nezabudnuteľným zážitkom prílet, prehliadka a odlet vojenského vrtuľníka, ktorú nám vo vzájomnej spolupráci zabezpečili pán starosta Rozhanoviec a pán riaditeľ ZŠ s MŠ Rozhanovce. Profesionálni a ústretoví členovia posádky vojenského vrtuľníka uspokojili zvedavosť našich žiakov a neúnavne odpovedali na ich kreatívne otázky. Všetkým zúčastneným srdečne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. V atmosfére radosti a veselosti sme sa rozlúčili a dúfame, že si deti užili každý moment tohto úžasného dňa.

strana: