O škole Novinky Rada školy MŠ SLNIEČKO JEDÁLEŇ Verejné obstarávanie Zmluvy, faktúry, objednávky Ochrana osobných údajov Oznamy Kontakt

Vzdelávacie programy

  • MDD

    Dňa 5.6.2023 sme na našej škole oslávili Deň detí, čo bol pre nás všetkých nezabudnuteľný a radostný zážitok. Tento špeciálny deň bol venovaný našim žiakom, ktorí sú stredobodom našej starostlivosti a vzdelávania. Hlavné podujatia sa uskutočnili na futbalovom ihrisku, kde boli pre deti 1. stupňa pripravené viaceré stanovištia, na ktorých si vyskúšali hry s kruhmi, s gumami na skákanie, psychomotorickým padákom, loptami a lietajúcimi taniermi.  Radosť  a smiech sme pozorovali aj pri šantení v skákacom hrade a nafukovacej kĺzačke. Tieto aktivity povzbudzovali u detí nielen ich fyzickú aktivitu, ale aj súťaživosť a tímovú spoluprácu. Deti boli plné nadšenia a energie, a ich úsilie bolo vidieť v každom ich výkone. Žiaci 2. stupňa si v areáli školy zmerali sily vo futbalovom zápase zmiešaných družstiev tried. V kategórii starších žiakov sa umiestnili na 1.mieste 8.A, 2.mieste 7.B, 3.mieste 8.B. Poradie mladších  žiakov bolo na 1.mieste 6.A, 2.mieste 5.A a 3.mieste 6.B. Zároveň si mohli vyskúšať na viacerých stanovištiach svoju šikovnosť v rôznych športových a vedomostných aktivitách, po ktorých sa presunuli na futbalové ihrisko. Atraktívnu a zároveň náučnú prehliadku hasičského vozidla nám poskytli členovia dobrovoľného hasičského zboru z Rozhanoviec. Pre mnohých z nás bude isto nezabudnuteľným zážitkom prílet, prehliadka a odlet vojenského vrtuľníka, ktorú nám vo vzájomnej spolupráci zabezpečili pán starosta Rozhanoviec a pán riaditeľ ZŠ s MŠ Rozhanovce. Profesionálni a ústretoví členovia posádky vojenského vrtuľníka uspokojili zvedavosť našich žiakov a neúnavne odpovedali na ich kreatívne otázky. Všetkým zúčastneným srdečne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. V atmosfére radosti a veselosti sme sa rozlúčili a dúfame, že si deti užili každý moment tohto úžasného dňa.

  • Deň matiek
  • Krajské kolo v bedmintone

    Dvojčlenné družstvo našich chlapcov v zložení Tomáš Sokol a Dávid Papcun obsadili dňa 30.5.2023 v krajskom kole v bedmintone 1. miesto. Srdečne blahoželáme!

  • Škola v prírode

    V dňoch od 15. mája do 19. mája 2023 sa žiaci 4. ročníka zúčastnili Školy v prírode v Liptovskom Jáne. Aj keď im počasie veľmi neprialo a skoro celých 5 dní pršalo, aktivít mali dostatočne veľa a nerobil im problém aj dlhší presun v pršiplášťoch do Stanišovskej jaskyne. Okrem jaskyne navštívili aj hrad a kaštieľ v Liptovskom Hrádku, Park Mini Slovensko, mincovňu v Liptovskom Jáne, vyhliadkovú vežu a boli sa pozrieť aj pri známej kadi s liečivou vodou v blízkosti ubytovania. Počas večerov si krátili čas rôznymi súťažami, aktivitami, kvízmi a pod. O hodnotenie čistoty izieb sa starala pani zdravotníčka. Napriek počasiu si aspoň posledný deň užili aj športové aktivity v rámci multifunkčného ihriska v blízkosti ubytovania. Celý pobyt hodnotíme ako veľmi vydarený, deti prišli domov bez žiadnych zranení a plní skvelých zážitkov. Myslíme si, že budú ešte dlho spomínať na pekne strávený týždeň v spoločnosti svojich spolužiakov a pani učiteliek.

  • Návšteva knižnice

    Dňa 23.05.2023 sa žiaci piateho ročníka ZŠ s MŠ Rozhanovce zúčastnili exkurzie vo Verejnej knižnici Jána Bocatia. V rámci týždňa ČÍTAJME SI, ktorý organizuje Linka detskej istoty, sa žiaci oboznámili s podmienkami členstva knižnice a vypožičiavania knižného fondu. Dozvedeli sa o autoroch slovenských povestí, zoznámili sa s mnohými slovenskými povesťami a zažili Junácku pasovačku. Žiaci navštívili miestne múzeum pri Dolnej bráne, kde si pozreli novú expozíciu starých hradieb mesta Košice.

  • Botanikiáda

    Dňa 17.5.2023 sa naše piatačky -E.Bolešová a D.Pappová zúčastnili regionálneho kola Botanikiády, ktorú organizuje Botanická zahrada UPJŠ v Košiciach. Na šiestich stanovištiach si preverili svoje vedomosti a dozvedeli sa nové informácie na tému: "Voda základ života".

  • 15. ročník futbalového turnaja o pohár riaditeľa ZŠ s MŠ Rozhanovce

    Dňa 13.5.2023 sa na našej škole uskutočnil už 15. ročník futbalového turnaja o pohár RŠ, ktorý je určený pre rodičov a priateľov našej školy. Zúčastnilo sa ho 5 družstiev ktoré boli vytvorené podľa záujmu rodičov z jednotlivých tried a ročníkov. Priebeh turnaja bol veľmi vyrovnaný, čo prispelo k jeho dramatickosti. Jednotlivé družstvá sa stretli navzájom každý s každým a na základe dosiahnutých bodov, vzájomných zápasov a skóre vzišlo z turnaja takéto poradie :
    1. miesto : 2. stupeň ZŠ – Beňuš R., Nedbal F., Bobovčák M., Rabada M. Adamčík M., Dembický V., Lovaši M.
    2. miesto : Materská škola – Gedra F., Tóth P., Šimčo J., Klink R., Sisík J., Marcinčák J., Vasilišin J, Bálint J.
    3. miesto : 3. ročník – Vargočko m., Staňo J., Migles A., Necela R., Šutö M.,Kobulnický M., Miko M.
    4. miesto : 2.A – Kolesár M., Fedor E., Čontofalský J., Tóth R., Papáč F., Žarnaj J., Tóth M.
    5. miesto : 4. ročník – László R., Vangor R., Hiľovský K., Čider R., Sabol Š., Oros R.
    Najlepším strelcom turnaja bol Rado Tóth z družstva 2.A triedy s 5 strelenými gólmi a najlepším brankárom bol vyhlásený Matúš Adamčík, ktorý inkasoval za celý turnaj len 2 góly. 
    Po skončení turnaja bol pripravený výborný guláš, o ktorý sa postarali mamičky našich žiakov a pani učiteľky, za čo im patrí veľké poďakovanie. K úspešnému ročníku prispeli aj sponzori podujatia : firma Jokrim – manželia Moňokovci a manželia Sabovčíkovci a vynikajúce počasie počas celého turnaja. 
    Srdečne ďakujeme všetkým zúčastneným a už teraz sa tešíme na 16. ročník.

    Mgr. Ľuboš Takács – riaditeľ školy

  • Deň bezpečnosti v cestnej premávke

    Dopravná výchova je dôležitou súčasťou bezpečnosti na cestách a môže pomôcť znížiť počet dopravných nehôd a zranení. Je dôležité dodržiavať pravidlá cestnej premávky a správať sa zodpovedne na cestách, aby sme všetci bezpečne došli do cieľa.
    5.5.2023 sme na našej škole pripravili zážitkové učenie pre tretiakov a štvrtákov s názvom „Deň bezpečnosti v cestnej premávke“. Dopravná výchova sa zameriava na sledovanie povedomia a bezpečnosti v cestnej premávke. Táto výchova zahŕňa učenie sa správania v cestnej premávke, ako aj poznávanie dopravných predpisov a pravidiel cestnej premávky. Cieľom je zvýšiť bezpečnosť a riziko dopravných nehôd.
    Aby sme preverili teoretické vedomosti u žiakov, pripravili sme im interaktívne cyklistické dopoludnie. Za prítomnosti PZ KE – okolie sme sa všetci premiestnili na bicykloch, kolobežkách alebo peši na letisko pri Hrašovíku. Tam nám príslušníci PZ odpovedali na zvedavé otázky, ukázali vybavenie policajného vozidla a trpezlivo spolupracovali s deťmi. Ďalšie prekvapenie bola prehliadka modelárskych lietadiel a vrtuľníkov z RC letky Košice. Nadšenci lietania nám predviedli rôzne typy lietadiel a vrtuľníkov nielen teoreticky, ale aj prakticky. Pútavo rozprávali o svojej vášni, ktorá sa stala ich každodennou súčasťou. Na záver sme si prešli na bicykloch a kolobežkách jazdu cez nakreslenú križovatku na letisku. Do školy sme sa vrátili opäť za prítomnosti policajnej hliadky. Veď bezpečnosť je nadovšetko.

  • Exkurzia do Vedecko-technického centra v STM

    Dňa 28.4. sa žiaci druhého ročníka zúčastnili exkurzie vo Vedecko - technickom centre pre deti a mládež v STM, v Košiciach.Svoju šikovnosť a logické myslenie si mohli preveriť prostredníctvom hlavolamov a očných klamov, ako Tangram, Hanojská veža, Jež v klietke a ďalšie. Žiaci sa mohli zoznámiť aj s objavmi a vynálezmi vedcov - Tesla, Newton, Bernoulli, Röntgen, Pythagoras .V ďalšej časti exkurzie si druháci obhliadli priestory Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach.

  • Deň bezpečnosti v cestnej premávke

    Dňa 26. 4. 2023 sa v našej škole uskutočnilo aktívne dopoludnie pre žiakov prvých a druhých ročníkov, ktoré bolo zamerané na bezpečnosť v cestnej premávke. Súčasťou bohatého programu boli pravidlá účastníkov cestnej premávky, povinná výbava bicykla, telefónne čísla záchranných zložiek a iné užitočné informácie. Žiakom sa najviac páčili didaktické hry, pri ktorých skladali dopravné značky, maľovali dopravné prostriedky, hľadali správnu cestu z bludiska a dopĺňali správne odpovede. Touto cestou ďakujeme všetkým účastníkom a veríme, že sa o rok stretneme opäť.

  • Exkurzia v Steelparku

    Dňa 28. 4. 2023 naši siedmaci navštívili expozíciu v Steelparku. Interaktívna výstava im ponúkla aktívne hranie sa s vyše 50 exponátmi z oblasti optiky, biometrie, geológie, fyziky, chémie, strojárstva...
    Zároveň sme sa zúčastnili aj labáku s názvom Elektrina ťa (na)kopne. Žiaci objavovali elektrickú vodivosť/nevodivosť predmetov zo svojho každodenného okolia, súťažili v zostavení čo najdlhšieho elektrického obvodu, prakticky si overili elektrickú vodivosť a naučili sa zakresliť jednoduchý elektrický obvod.
    Podujatie bolo pre žiakov pútavé a zaujímavé s množstvom nových praktických informácií.

  • Slávik Slovenska

    Dňa 20.4.2023 sa uskutočnilo školské kolo v speve ľudových piesní Slávik Slovenska. Zúčastnilo sa ho 24 detí z 1.- 4. ročníka. Rozhodovanie poroty bolo náročné, keďže úroveň speváckych výkonov bola na vysokej úrovni.

    Výsledky súťaže:

    1. kategória:  1. Dominika Dancáková  (1.B)

                           2. Michaela Prezbruchá (2.A)

                            Terézia Fuchsová (3.A)

                            Karolína Mrásková (3.A)

                           3. Ester Fuchsová (1.A)

    2. kategória:  1. Michaela Marcinková ( 4.A)

                          2. Deana Nováčeková (4.B)

                          3. Leo Kecer ( 4.A)

    Oceneným gratulujeme!

    Žiačky, ktoré sa umiestnili na 1. mieste nás budú reprezentovať na okresnom kole.

  • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolá

    1. stupeň

    Dňa 30.3. 2023 sa žiaci Monika Čigášová 2.A, Patrick Pálfy 6.A a Liana Schnitzer 7.A zúčastnili okresného kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín v Košiciach. Našu školu reprezentovali v prednese poézie. Liana Schnitzer obsadila vo svojej kategórii krásne 3. miesto. Blahoželáme.

  • Čitateľský kvíz

    Žiaci 3.A a 3.B triedy si pripomenuli význam čítania prostredníctvom čitateľského kvízu, ktorého sa zúčastnili dňa 22.3.2023. Mesiac knihy sme oslávili čítaním ľudových rozprávok, hľadaním textov v čítanke podľa indícií, kreslením ilustrácií a vymýšľaním nových názvov. Pripomenuli sme si autorov, ktorí obohacujú a tvoria literatúru pre deti a mládež. Žiaci pracovali v skupinách a v príjemnej čitateľskej atmosfére úspešne vyriešili všetky úlohy. Na záver sme spoločnú prácu zhodnotili  a vyjadrili svoje názory. Veríme, že takéto aktivity vyzdvihnú prínos čítania a staneme sa aktívnymi čitateľmi.

  • Deň vody
  • Ponožkový deň
  • Hviezdoslavov Kubín 2. stupeň

    Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou celoštátnou súťažou v umeleckom prednese. Od roku 1954, kedy sa súťažilo prvýkrát, sa jej zúčastnilo státisíce žiakov, vrátane osobností ako Július Satinský, Ľubo Roman, Karol Horák, Soňa Behulová-Müllerová, Lucia Hurajová, Milan Ondrík a mnoho ďalších.

    Na našej škole sa 15.3.2023 uskutočnilo vyhodnotenie školského kola v prednese poézie a prózy pre žiakov II. stupňa. Víťazi triednych kôl súťažili pred porotou v zložení Mgr. L. Kolivoškovej, Mgr. Pacákovej a Mgr. B. Voľarovej, ktorá mala neľahkú úlohu vybrať najlepších recitátorov v jednotlivých kategóriách.

    Kategória II. / 5.-6. ročník / poézia Kategória III. / 7.-9. ročník/

    1. miesto Patrick Pálfy 1. miesto Liana Schnitzer

    2. miesto Nela Utľaková 2. miesto Mária Maščáková

    3. miesto Viktória Anna Ruščáková 3. miesto Alex Kordován

    Kategória II. / 5.-6. ročník / próza Kategória III. / 7.-9. ročník/

    1. miesto Elena Dulinová 1. miesto Ema Freňáková

    2. miesto Veronika Tóthová 2. miesto Monika Dancáková

    3. miesto Darina Pappová 3. miesto Dominika Čigášová

    Neumiestnení žiaci získali čestné uznanie a žiaci, ktorí skončili na prvých miestach budú reprezentovať našu školu na okresnom kole v Košiciach. Všetkým zúčastneným ďakujeme za krásny umelecký zážitok a víťazom držíme palce!

  • Hviezdoslavov Kubín 1. stupeň

    Dňa 28.2.2023 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín pre 1. stupeň našej školy. Zúčastnilo sa ho 24 súťažiacich v kategóriách poézia a próza. Porota mala  veľmi ťažkú úlohu vybrať tých najlepších. Všetci žiaci predviedli úžasné výkony. Tešíme sa na ďalšie ročníky. Žiaci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste, nás budú reprezentovať v okresnom kole HK.

    Poradie ocenených: Próza: 1. Tobiáš Čigáš, 4.B

                                             2. Nina Vasiľová, 4.A

                                             2. Deana Nováčeková, 4.B

                                             3. Dragan Ján Andjelković, 2.A

                                    Poézia: 1. Monika Čigášová, 2.A

                                                 2. Michaela Prezbruchá, 2.A

                                                 3. Kamila Bulejčíková. 2.B a Adela Andrašová, 4.B

     

  • Karneval

    Aj tento školský rok sa uskutočnil karneval pre žiakov prvého stupňa v telocvični našej školy.

  • Lyžiarsky výcvikový kurz pre 2. st

    Lyžiarsky výcvikový kurz pre 2. st. – šk.r. 2022/2023

    Lyžiarsky výcvikový kurz (LVK) pre žiakov 2. stupňa sme pripravili v Telgárte v termíne od 20.2.2023 do 24.2.2023. Absolvovalo ho 21 žiakov z tried 9. A, 9. B, 8. A a 8. B. Z celého počtu žiakov bolo 5 skúsených lyžiarov a ostatní boli menej pokročilí. Úplní začiatočníci boli 4 a všetci sa počas kurzu zlepšovali. Počasie nám prialo a snehu bolo dostatok. Vo štvrtok sa odvážnejší žiaci zúčastnili slalomu. Víťazným pohárom sme odmenili tri najlepšie dievčatá a troch najlepších chlapcov.

    V kategórii dievčatá boli najrýchlejšie: Tamara Dombyová, Ema Pančišinová a Diana Oščipovská.

    V kategórii chlapcov boli najrýchlejší: Richard Ondrík, Šimon Ruščák a Milan Juhás.

    Okrem lyžovania si žiaci užili aj plávanie v hotelovom bazéne a zahrali si rôzne spoločenské hry. Domov sa všetci vrátili obohatení o množstvo lyžiarskych zážitkov.

strana: